Ez az egészséges palacsinta zablisztből készült. A zabliszt rosttartalmának köszönhetően a zabpalacsinta szénhidráttartalma lassan, fokozatosan szívódik fel, így nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet, nagyon laktató és fele annyi palacsintával is jóllaksz belőle, mint amennyit a hagyományosból meg tudtál enni!
Első nekifutásra azt gondolnád, hogy diétás palacsintát zabpehelylisztből sütni aztán nem nagy kunszt… Aztán bekevered, elkezded sütni… Az első leragad, szétszakad… Sebaj, gondolod, mindig az elsővel van a legtöbb gond…. Aztán a másodikkal, harmadikkal, negyedikkel ugyanígy jársz (mint én régebben, számtalanszor, amíg ki nem kísérleteztem ezt a receptet).
Közben pedig az a fránya palacsintatészta csak sűrűsödik, sűrűsödik, ész nélkül hígítod a tésztát és a végén dobhatod az egészet a kukába.
Zabpalacsinta Recept Diétázóknak, Hogy Könnyebb Legyen A Fogyás!
Tipp: egyszerre csak a receptben szereplő egy adagot keverd be, mert dupla (vagy tripla) adagnál már nagyon besűrűsödik, aztán hígíthatod és végül szakadni fog!
Csupán 1 g /db szénhidráttartalmú Dia Wellness Palacsinta Recept Palacsinta liszt nélkül ITT Diétás túrós palacsinta recept ITT Még több diétás palacsinta receptet találsz ITT >>> Diétás Palacsinta Receptek Még több diétás palacsinta töltelék ötletért kattints ide >>> Diétás palacsinta töltelékek
Szél Ancsa fotója – „Ünnepi desszertként ( ma 8 éve, hogy először főztem a páromnak) a Zabpalacsintát készítettem el, hogy legyen egy kis édesség is. Nagyon „édesszájúak” vagyunk, így most hiányzik az édes sütemény. Ez is tökéletesen pontos recept. DW 1:4 édesítővel elkevert kakóval töltöttem, illetve az előző zabpelyhes túrós pogácsából kimaradt túrót 2 dkg mascarponéval, édesítővel, és kicsi citromlével kevertem ki. Ez is nagyon finom, és laktató. Sokat fogom készíteni!”
Banános Palacsinta Liszt Nélkül « Fogyás Coachinggal
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!Sokan táplálékérzékenység, mások diétázás, egészségesebb étrend vagy környezettudatosság miatt választják a vegán életmódot, ez mindenkinek szíve joga, bár családon és baráti társaságon belül azért néha nehézséget jelent, hiszen megbonyolítja a főzést, hogy többfélét kell készíteni. Szerencsére vannak olyan receptek, amik vegán változatban is tökéletesen működnek, ezekkel sokkal könnyebb elfogadni a másképp étkezőket, ráadásul egészségesebb is, mint amilyen ez a zabos palacsinta is.
Túrókrémes Zabpalacsinta Proteinnel Recept
A palacsinta örök klasszikus, reggelinek, uzsonnának, desszertnek, sőt sós változatban főételnek is tökéletes. Sokszor éri az a vád, hogy nem egészséges, de a klasszikus alapanyagokat egészségesebb, alakbarátabb vagy akár vegán hozzávalókra cserélhetjük úgy, hogy a végeredmény mégis isteni finom és kompromisszummentes legyen.
Ebben a pufi amerikai palacsintában például jó adag zabpehely van, ami közismerten lassú felszívódású szénhidrátokból áll, így sokáig teltségérzetet ad, és folyamatosan látja el a szervezetet energiával, emellett tojás helyett chiamag kerül bele, ami vízzel elkeverve pár perc alatt kocsonyás állagú lesz, és tökéletesen összefogja a tésztamasszát, amibe még egy kis teljes kiőrlésű liszt és agavé- illetve juharszirup kerül édesítőként, de ez el is hagyható, ha sós változatban készítenénk… Nagyon jó napindítónak, kellő energiát ad, de desszertnek is ideális, bűntudat nélkül fogyasztható, bármivel rétegezhető, meglocsolható.
Elkészítés: A chiamagot egy tálkába tesszük a vízzel, elkeverjük, és 5 percre félretesszük. Közben a zabpelyhet egy késes robotgéppel finomra őröljük, tálba tesszük a liszttel együtt, hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát, összekeverjük. Hozzáadjuk a kocsonyás állagúvá duzzadt chiamagot, a tejet, az édes szirupot és a vaníliát, kézi habverővel alaposan összekeverjük, ha nagyon sűrű, kevés tejjel hígíthatjuk.
Top10+ Kipróbált, Bevált Diétás Palacsinta Recept
Egy serpenyőt felforrósítunk, felolvasztjuk benne a kókuszzsírt, egy konyhai papírtörlővel óvatosan áttöröljük, de a papírt nem dobjuk el, a rajta lévő zsiradék jó lesz majd az újra kikenéshez. A sűrű palacsintatésztából 2-3 evőkanálnyi halmokat teszünk a serpenyőbe, majd amikor buborékok jelennek meg a felületén és elkezd elszíneződni a széle, akkor spatulával alányúlunk, megfordítjuk, és 1-2 perc alatt készre sütjük, majd tányérra tesszük. A kókuszolajos papírtörlővel átsimítjuk a serpenyőt, és a többi tésztát is megsütjük.
Palacsinta @csokibolondoknak 2016.05.01. A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.
A palacsinta örök klasszikus, reggelinek, uzsonnának, desszertnek, sőt sós változatban főételnek is tökéletes. Sokszor éri az a vád, hogy nem egészséges, de a klasszikus alapanyagokat egészségesebb, alakbarátabb vagy akár vegán hozzávalókra cserélhetjük úgy, hogy a végeredmény mégis isteni finom és kompromisszummentes legyen.
Ebben a pufi amerikai palacsintában például jó adag zabpehely van, ami közismerten lassú felszívódású szénhidrátokból áll, így sokáig teltségérzetet ad, és folyamatosan látja el a szervezetet energiával, emellett tojás helyett chiamag kerül bele, ami vízzel elkeverve pár perc alatt kocsonyás állagú lesz, és tökéletesen összefogja a tésztamasszát, amibe még egy kis teljes kiőrlésű liszt és agavé- illetve juharszirup kerül édesítőként, de ez el is hagyható, ha sós változatban készítenénk… Nagyon jó napindítónak, kellő energiát ad, de desszertnek is ideális, bűntudat nélkül fogyasztható, bármivel rétegezhető, meglocsolható.
Elkészítés: A chiamagot egy tálkába tesszük a vízzel, elkeverjük, és 5 percre félretesszük. Közben a zabpelyhet egy késes robotgéppel finomra őröljük, tálba tesszük a liszttel együtt, hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát, összekeverjük. Hozzáadjuk a kocsonyás állagúvá duzzadt chiamagot, a tejet, az édes szirupot és a vaníliát, kézi habverővel alaposan összekeverjük, ha nagyon sűrű, kevés tejjel hígíthatjuk.
Top10+ Kipróbált, Bevált Diétás Palacsinta Recept
Egy serpenyőt felforrósítunk, felolvasztjuk benne a kókuszzsírt, egy konyhai papírtörlővel óvatosan áttöröljük, de a papírt nem dobjuk el, a rajta lévő zsiradék jó lesz majd az újra kikenéshez. A sűrű palacsintatésztából 2-3 evőkanálnyi halmokat teszünk a serpenyőbe, majd amikor buborékok jelennek meg a felületén és elkezd elszíneződni a széle, akkor spatulával alányúlunk, megfordítjuk, és 1-2 perc alatt készre sütjük, majd tányérra tesszük. A kókuszolajos papírtörlővel átsimítjuk a serpenyőt, és a többi tésztát is megsütjük.
Palacsinta @csokibolondoknak 2016.05.01. A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.